Van normaal helder glas tot museumglas

Het belang van het kiezen van het juiste glas

Het kiezen van het juiste glas voor uw inlijsting is heel belangrijk. Ook hierbij heeft U de keus uit verschillende soorten en kwaliteit.

  • Het heldere glas laat de kleuren goed tot zijn recht komen, maar heeft als nadeel dat het spiegelt; zeker in daglicht.
  • Ontspiegeld glas heeft dit nadeel uiteraard niet, maar vervaagt de kleuren en scherpte van de afbeelding enigszins.
  • UV-werend glas beschermt uw werk tegen de schadelijke invloeden van het licht zodat uw werk niet kan verkleuren. We hebben dit glas in meerdere soorten, zowel spiegelend als antireflex in museumkwaliteit.
  • Museumglas tenslotte, is de topper onder de glassoorten; het beschermt uw werk, laat de kleuren voor zich spreken en spiegelt vrijwel niet. Door een opgebrachte coating wordt de meeste reflectie weg gefilterd, waardoor u nauwelijks meer ziet dat er glas voor zit, maar het biedt wel de nodige bescherming aan uw werk. We hebben deze glassoort ook beschikbaar met een extra UV-werende laag.
Links het normale heldere glas, rechts ziet u het “museumglas”

Naast de doorzichtige glassoorten verzorgen wij ook spiegelglas voor een op maat gemaakte spiegel. Met een door u uitgezochte lijst heeft U dan iets unieks in huis !