* GALERIERUIMTE VAN DE KUNSTUITLEEN

Galerie en ontvangstruimte van de Kunstuitleen: hier vindt u volop keus in kunst en lijsten.


In de Galerie van de Kunstuitleen in Ermelo is een steeds wisselend en gevarieerd aanbod aan kunstwerken aanwezig. De honderden kunstwerken zijn met zorg en gevoel voor kwaliteit gekozen. De meeste uit het werk van in Nederland werkende professionele beeldende kunstenaars, maar soms ook van buitenlandse kunstenaars.
De uitleencollectie van Kunstuitleen Noordwest Veluwe bestaat uit schilderijen, grafiek, keramiek, glas, beelden en fotografie. De deskundige medewerkers van de uitleen helpen graag met het maken van een keus.
De uitleen heeft een flexibele abonnementsvorm, afhankelijk van de waarde van de geleende kunst. Daarbij is een een groot deel van het leenbedrag een spaartegoed. Met het opgebouwde tegoed kan een kunstwerk geheel of gedeeltelijk worden betaald.
De meeste werken in de kunstuitleencollectie zijn ook los te koop. Hierbij kunt U ook gebruik maken van onze renteloze kunstkoopregeling.

Kunst te kust en te keur in onze Kunstuitleen: van uitbundig modern tot kleurrijk en vrolijk, maar ook bijna klassiek realisme.

* KUNSTUITLEEN: HOE WERKT DAT?

U vindt de Kunstuitleen in De Dialoog: loop er eens binnen en laat U verrassen door al het moois dat U er zult aantreffen.


INSCHRIJVEN/LIDMAATSCHAP


Voor € 2,50 per maand bent u lid van Kunstuitleen Noordwest Veluwe. Om u in te kunnen schrijven heeft u slechts een geldig legitimatiebewijs nodig. De inschrijfkosten bedragen 1 - malig € 9,50. Voorts machtigt u de Kunstuitleen om maandelijks het huurtarief per automatische incasso te innen. De machtiging eindigt vanzelf wanneer u stopt met huren. Na 1 jaar wordt u uitgeschreven uit ons bestand.

TARIEFOPBOUW IN EURO’S PER MAAND:

Vast lidmaatschapsbedrag p/mnd € 2,50

Huurbedrag voor de geleende kunst p/stuk:

Bij 1 kunstwerk met een verkoopwaarde tussen 0 en 500 euro is het huurbedrag € 10,00 waarvan U de helft spaart.

Bij kunstwerken vanaf € 500,- is dit 2,0% van de verkoopwaarde van het kunstwerk. De helft hiervan is spaartegoed.

Dus kost het kunstwerk bijvoorbeeld € 750,- dan is het huurbedrag € 15,- waarvan U € 7,50 spaart.


SPAARTEGOED


In uw huurtarief zit een aanzienlijk deel spaartegoed. Dit tegoed kunt u gebruiken om een kunstwerk uit onze verhuurcollectie aan te kopen. U kunt tot maximaal €1000,- sparen. Wanneer uw spaartegoed bij aankoop niet toereikend is, kunt u vanzelfsprekend bijbetalen.

Restitutie van het spaartegoed is niet mogelijk. Als u stopt met huren en er is een tegoed over, dan kunt u dit nog maximaal 1 jaar gebruiken voor een kunstaankoop of daarna omzetten in een Kunstuitleenbon. Deze is ook nog eens maximaal 1 jaar geldig.

HUURTERMIJN

U huurt een kunstwerk, afhankelijk van de kunstenaar, voor maximaal 1 jaar. In sommige gevallen kan deze termijn verlengd worden met nog 1 jaar. Na deze periode beslist u of u het kunstwerk aankoopt of omruilt voor een ander kunstwerk. Eerder omruilen of kopen kan altijd. Zo lang U lid bent van de Kunstuitleen is het de bedoeling dat U steeds minimaal 1 werk huurt. Er is wel de mogelijkheid om bij verbouwing of verhuizing tijdelijk te stoppen met huren voor de periode van maximaal 1 jaar. Uw eventuele spaartegoed blijft dan gewoon geldig.

HUREN ZONDER SPAREN

Er is ook de mogelijkheid om te huren zonder opbouw van een spaartegoed. Dit is met name bedoeld voor bedrijven en instellingen. Vraagt U bij ons naar de voorwaarden.

KOPEN

Wanneer u besluit een kunstwerk aan te kopen, dan bieden wij u de mogelijkheid gespreid te betalen. Maak gerust gebruik van onze kunstaankoopregeling, ook al heeft u al een spaartegoed. U betaalt bij ons namelijk géén rente of andere bijkomende kosten gedurende de betalingstermijn.

(Voor de bijbehorende regels en voorwaarden als abonnee kunt U hier klikken.)


Kunstuitleen Noordwest Veluwe - Bezoekadres (alleen op afspraak): Dokter Holtropstraat 169-A, Ermelo - Telefoon: 0341-562769 -
E-mail:
info@kunstuitleennoordwestveluwe.nl
Administratie (alleen op afspraak of voor post verzending): Kunstuitleen Midden Nederland - Krachtenveld 52, 3893CD, Zeewolde - Telefoon: 036-5226632
Openingstijden:
klik hier voor de actuele openingstijden.